Program

 

Torsdag 4. april

Kl19.00: Skisogekveld (Storesalen)

 • Silje Ensby (Augnetjuv): Norsk treskiproduksjon ved Rønning treskifebrikk (2016)

 • Peter Helland-Hansen: Tradisjonell skimaking anno 2019. Bilete og demo.


Fredag 5. april

 • Kl 19.00: Dørane opnar

 • Kl 20.00: Jubileumsfest for Kvam Turlag (Storesalen)

 • Kl 21.00: Føredrag med Thor Gotaas (Storesalen)

 • Kl 22.00: Konsert: Waterwagon (Vetlesalen)

 • Kl 22.00: Skipub (Peisestova)


 • Kl 0900: Ut på tur!

 • Kl 16-18: Afterski (Peisestova)

 • Kl 1930: Middag på langbord (Peisestova)

 • Kl 2100 (ca): Premieutdeling Hardinglaup (Storesalen)

 • Kl 2200: Konsert: Datarock (Storesalen)

 • Kl 2400: DJ Helge (Vetlesalen)

Laurdag 6. april


 • Kl 1000: Ut på tur!

 • Kl 1600: Takk for dansen og vel heim!

Sundag 7. april


Datarock

Datarock_Everything_Landscape_Mats_Andersen_Øystein_Fyxe.jpg

Joggedresser, dansbare hits, elleville liveshow og generelt god stemning. Det er ikke rart at DATAROCK fra Bergen har vært et av landets mest populære band i snart en mannsalder.

I mars gav de ut “Face the Brutality”, deres første studioalbum på 9 år. Anmelderne trillet 5 av 6 i både Dagbladet, Aftenposten, Hamar Arbeiderblad, BT og GAFFA, og i utlandet høstet platen 7 av 10 i danske Diskant, 4 av 5 i Classic Pop Mag og 5 av 5 i Music News.

Frontet av den sjeldent karismatiske vokalisten Fredrik Saroea har gutta bak monsterhits som «Fa-Fa-Fa», «Computer Camp Love» og «Give It Up» skapt store bølger, både her hjemme og ute i den store verden. Deres helt unike form for elektropop har sørget for en stadig voksende fanskare, og bandets låter har bl.a. blitt brukt i reklamer for Apple, Coca-Cola, Microsoft, Samsung og Google, i dataspill som FIFA-serien og «The Sims», samt i TV-programmer som «Workaholics» og «Vampire Diaries».

DATAROCK må også regnes som et av Norges mest internasjonalt anerkjente band. Deres 1000 konserter i 36 land inkluderer 20 turneer i USA, 8 i Australia – og konserter på festivaler som Coachella, Lollapalooza, Reading & Leeds, Summer Sonic, Hurricane, Sónar og Roskilde.

Debutalbumet “Datarock Datarock”, og “RED” ble begge Spellemansnominert, førstnevnete fikk 36. plass på NME sin liste over “årets album”. “Computer Camp Love” fikk 88. plass blant “årets låter” i Rolling Stone Magazine – samt 12. på Australias Hottest 100 – “See What I Care” ble” essential download” i SPIN Magazine – “RED” ble “critic’s choice” i The New York Times og kritikerrost i alt fra Pitchfork til NME og BBC.

I forbindelse med “Face the Brutality” ble bandet også featured i amerikanske DJ Mag, DNA i Australia, WARP og meksikanske FILTER – og det ble premierer på alt fra Lindmo og Brooklyn Vegan til den amerikanske giganten Alternative Press. Flere av låtene endte opp på vesentlige playlister internasjonalt, “Feathers & Wax” ble spilt på BBC Radio 1, Lindstrøm & Prins Thomas-remixen av “Everything” ble plukket opp av Ministry Of Sound (til selskapets nest største samleplate “Sessions: Rebirth” – ute 28. september), mens musikkvideoen til samme låt fikk rotasjon på alt fra Rage i Australia til Chanel Once i Mexico og MTV Latin America.

Thor Gotaas

Thor Gotaas2.jpg

Skihistorikar og vidgjeten foredragshaldar Thor Gotaas kjem til Skifest II. Han er ein av Noregs mest aktuelle og attraktive foredragshaldarar for tida med ein intensitet og innleving i materiale få gjer etter han. Gotaas er ein svært aktiv forfattar med verk som «Først i løypa: Historien om langrenn i Norge», «Skimakerne : Historien om norske ski»«Løping: En verdenshistorie»«Skisportens vugge»«Birken. Historien om det seige slitet» og «Før og etter Wirkola. Norsk hoppsport fra 1940 til 1990» i katalogen. Sist utgjevne bok omhandlar Oddvar Brå og kom ut i 2018, noko som har sendt dei på ein omfattande turne i fulle hus i heile landet. Thor Gotaas er også kjend for mange gjennom den populære podcastserien Rekommandert med Kristopher Schau. Hald pusten og len deg attende når Thor Gotaas dundrar på med eit spesialtilpassa foredrag om skisoger og hardhausar gjennom alle tider.

Waterwagon

Waterwagon er eit nytt band med røter frå Oslo og Bergensområdet., Det består av ein gjeng rutinerte musikarar med samla sett lang fartstid i musikkbransjen i band som Kaizers Orchestra, Trang Fødsel, SAFT og Mighty Magnolias. Bandet er ute med eit nytt album i 2019 med popmusikk inspirert av bla.Tom Petty, Beatles, Rolling Stones, Neil Young, Kinks og Oasis.

Besetninga består av Øyvind Hægland (låtskrivar og volkal), Magne Lunde (trommer), Ole Amund Gjersvik (bass), Trond Pedersen (gitar)m Leif Østrem (vokal 2) og Ine Tumyr på kor.

Foto_Roy_Bjørge_Waterwagon_050119_0021-Edit-small.jpg